Aanmelding & Intake

WIJ HEBBEN EEN AANMELDSTOP TOT ZEKER 1 januari 2024.
Kijk voor overige psychologen op www.lvvp.info of informeer bij uw verzekeraar naar zorgbemiddeling.

——————————————————————————–
Nadat uw huisarts (of andere verwijzer) een verwijzing via zorgdomein heeft verstuurd kunt u contact opnemen voor een telefonische screening. Als u voorkeur heeft voor een psycholoog kunt u contact opnemen tijdens het spreekuur van de betreffende psycholoog. Heeft u geen voorkeur dan kunt u met een verwijzing voor de BGGZ bellen op alle spreekuren. Voor een verwijzing naar de SGGZ kunt u dan bellen op donderdag en vrijdag.

– Maandag: 13-15-13.45 uur; Esther Menkveld, verwijzing basis ggz
– Dinsdag: 13.15-13.45 uur: Angela Bakker, verwijzing basis ggz
– Donderdag: 13-15-13.45 uur, Sonja Fransman, verwijzing basis en sggz
– Vrijdag: 13.15-13.45 uur, Pieter Schoneveld, verwijzing basis en sggz

Via: 06- 23 92 66 74

Tijdens de telefonische screening (ca 10-15 min) wordt u gevraagd kort te vertellen wat uw probleem is en welke hulp u wilt. U kunt aangeven wat uw voorkeur is qua behandelaar of behandeling. Het betreft geen intake maar een inschatting of u aan het juiste adres bent, welke hulp u nodig heeft (basis of gespecialiseerde ggz) en welke soort behandeling en behandelaar bij u past. Als dat zo is, plaatsen wij u op de wachtlijst voor intake.

Als u wordt geplaatst op de wachtlijst voor intake, is de verwijzer in de tussenliggende tijd, nog steeds de aangewezen persoon die u zal helpen bij toename van klachten. Als de wachtlijst te lang is, adviseren wij u elders hulp te zoeken of wachtlijstbemiddeling via u zorgverzekeraar in te schakelen.

Een intake-gesprek duurt 60 minuten, vervolggesprekken duren 45 minuten (tenzij anders afgesproken). Tijdens de intake worden uw klachten en problemen geïnventariseerd. In enkele gevallen zal blijken dat u andere hulp of meer specialistische hulp nodig heeft. We zullen dan met u kijken of wij u kunnen doorverwijzen. Wij hebben een breed hulpverleningsnetwerk in de regio. Het is belangrijk dat u het gevoel heeft dat het tussen u en uw behandelaar klikt. Mocht u dat gevoel niet hebben, dan kijken we naar andere behandelmogelijkheden binnen onze praktijk of binnen de regio. Tijdens de intake vertellen we wat de meest gangbare behandeling is, gebaseerd op moderne wetenschappelijke ontwikkelingen. Afhankelijk van uw problematiek wordt in overleg met u, bepaald welk type behandeling het best bij u past.