Esther Menkveld, GZ-psycholoog

Werkt:  Maandag, dinsdag en donderdag.

Mijn naam is Esther Menkveld. Sinds ik de studie klinische psychologie in 1997 heb afgerond werk ik in de geestelijke gezondheidszorg  (o.a. Riagg, Ggz Friesland, Dimence) en heb ik ervaring opgedaan met de behandeling van diverse psychische problematiek. In 2001 heb ik de opleiding tot gezondheidszorg (GZ-) psycholoog afgerond. Vervolgens ben ik geschoold in verschillende behandelmethodieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, ACT en interpersoonlijke therapie. Hierdoor kan ik afhankelijk van wat er nodig is in een behandeling verschillende methodieken inzetten of combineren.  De laatste jaren heb ik mij vooral gericht op de behandeling van angst- en stemmingsstoornissen, lichte persoonlijkheidsproblematiek (vastzittende patronen die leiden tot klachten) en trauma en stress gerelateerde problematiek (enkelvoudig en meervoudige traumatisering).

Sinds 2018 werk ik in mijn eigen praktijk in Dronten waar ik kortdurende behandelingen binnen de basis ggz aanbied. Ik werk vanuit de principes van cognitieve gedragstherapie waarbij wij patronen van denken, voelen en doen onderzoeken. Inzicht in hoe deze patronen zijn ontstaan en werken, en veranderingen in denken of doen kunnen leiden tot minder klachten of een andere manier van omgaan met klachten of problemen. Wanneer de klachten traumagerelateerd zijn kan EMDR ingezet worden, waardoor de emotionele lading van nare gebeurtenissen uit het verleden wordt verminderd en deze ervaringen minder invloed hebben op het heden. Belangrijk is natuurlijk goed contact met je psycholoog, dit is naar mijn idee een voorwaarde om je te kunnen open stellen en te veranderen.