Over ons

Onder één dak zijn wij allen apart als zelfstandige en vrijgevestigde hulpverleners actief. Waar we kunnen en het nodig is, werken we samen.

Pieter Schoneveld
Pieter Schoneveld GZ-psycholoog-psychotherapeut Psycho Praktijk DrontenGZ-psycholoog/psychotherapeut (BIG)
Werkt: maandag t/m vrijdag

Mijn naam is Pieter Schoneveld (geb. 1969). Na mijn studie klinische en gezondheidspsychologie (1995) ben ik bij verschillende instellingen werkzaam geweest (Riagg, Paaz-afdeling, specialistisch behandelcentrum voor angst-, fobie- en dwangklachten en in huisartspraktijken via Indigo).

In 2002 rondde ik de opleiding tot psychotherapeut af. De afgelopen jaren verdiepte ik mij in ACT (Acceptance & Commitment Therapy), mindfulness en EMDR. In 2010 ben ik een eigen praktijk in Dronten gestart. Daarnaast begeleid ik als supervisor psychologen in verschillende opleidingstrajecten. Verder ben ik docent bij het GITP-PAO.

In de behandeling integreer ik cognitieve gedragstherapie met ACT , mindfulness en EMDR. Het aantrekkelijke van deze combinatie is dat het enerzijds mogelijkheden biedt om klachten en problemen te veranderen, anderzijds te kijken hoe er met de klachten en problemen geworsteld wordt. `Vaak kunnen we de windrichting niet veranderen, wel kunnen we de zeilen bijstellen om het gewenste doel te bereiken´. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen.

 

lisabeth-bolks-psycholoog-dronten

Lisabeth Bolks
GZ-psycholoog (BIG)
Werkt:  maandag & donderdag

Mijn naam is Lisabeth Bolks. In 2004 ben ik afgestudeerd als psycholoog (klinische psychologie) en in 2009 heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond bij een ggz-instelling. Sindsdien werk ik in de eerstelijns en tweedelijns ggz. In Dronten richt ik mij op Basisggz (max 11 gesprekken).  Ik heb ervaring in het behandelen van uiteenlopende klachten zoals werkgerelateerde klachten, depressieve en angstklachten, gevolgen van traumatische ervaringen en begeleiding bij adhd en autisme. Mijn behandelwijze kenmerkt zich door een doelgerichte aanpak, waarbij ik samen met de client toewerk naar inzicht in eigen denken, voelen en doen, en we andere  manieren zoeken van omgaan met klachten. Ik  maak gebruik van verschillende behandelmethoden; zowel cognitieve gedragstherapie, EMDR en technieken uit ACT (acceptatie en commitment therapie).

Op dit moment werk ik als therapeut mee aan een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) naar de werkingsmechanismen van terugvalpreventie bij depressie. Er worden hiervoor nog deelnemers gezocht! Voor meer informatie kun je klikken op: Depressiestudie

 

Petra Van der Molen
Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (BIG)  Systeemtherapeut NVRG.
Werkt: vrijdag

Ik ben Petra van der Molen. Sinds 1983 werk ik in de zorg, waarvan de afgelopen zeventien jaar als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en als relatie/systeemtherapeut. Ik heb onder meer gewerkt bij de Riagg in Harderwijk, in psychiatrische instellingen in Den Dolder en Ermelo. Momenteel werk ik in mijn eigen praktijk en via Indigo bij diverse huisartsen.In de loop der tijd heb ik mij breed ontwikkeld via de opleidingen tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en Systeemtherapeut (Relatie- en Gezinstherapeut) en via diverse cursussen. In mijn werk heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van een grote diversiteit aan problemen bij mensen met uiteenlopende achtergronden. Ik doe zowel individuele gesprekken als relatietherapie.

Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt te begrijpen hoe klachten zijn ontstaan. Vaak blijkt er een “logische verklaring” te zijn voor iemands huidige situatie. Het gaat meestal om vaste patronen van denken, voelen of doen. Samen met de cliënt zoek ik naar andere perspectieven waarmee de cliënt zich kan losmaken van die patronen.