Pieter Schoneveld

Over mij:
Kwaliteit
Vergoeding:
Contact

 

Pieter Schoneveld
GZ-psycholoog/psychotherapeut (BIG)
Werkt: dinsdag, donderdag, vrijdag

Mijn naam is Pieter Schoneveld (geb. 1969). Na mijn studie klinische en gezondheidspsychologie (1995) ben ik bij verschillende instellingen werkzaam geweest (Riagg, Paaz-afdeling, specialistisch behandelcentrum voor angst-, fobie- en dwangklachten en in huisartspraktijken via Indigo).

In 2002 rondde ik de opleiding tot psychotherapeut af. De afgelopen jaren verdiepte ik mij in ACT (Acceptance & Commitment Therapy), mindfulness en EMDR. In 2010 ben ik een eigen praktijk in Dronten gestart. Daarnaast begeleid ik als supervisor psychologen in verschillende opleidingstrajecten. Verder ben ik docent bij het GITP-PAO.

In de behandeling integreer ik cognitieve gedragstherapie met ACT , mindfulness en EMDR. Het aantrekkelijke van deze combinatie is dat het enerzijds mogelijkheden biedt om klachten en problemen te veranderen, anderzijds te kijken hoe er met de klachten en problemen geworsteld wordt. `Vaak kunnen we de windrichting niet veranderen, wel kunnen we de zeilen bijstellen om het gewenste doel te bereiken´.


BIG-registratienummer: 29032623325 (GZ-psycholoog), 19056899816 (Psychotherapeut)
Lid van Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
Lid en supervisor van de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapie (VGCT), lid van ACBS.
De praktijk is in 2019 gevisiteerd door de LVVP.
Het kwaliteitsstatuut is hier te vinden.

Vergoeding zorgverzekeraar
Behandeling wordt volledig vergoed als u wordt verwezen en als sprake is van een DSM-V-stoornis.  Voor 2024 heb ik met alle verzekeraars contracten afgesloten. Houdt u rekening met het wettelijk verplichte eigen risico van minimaal €385,= per jaar. De intake valt onder diagnostiek, vervolggesprekken vallen onder behandeling. De tarieven staan hier.
Voor een overzicht van contracten, zie hier

Sommige klachten of problemen worden vanaf 2014 wettelijk uitgesloten van vergoeding. Uitzonderingen zijn onder andere;  slaapstoornissen, seksuele functiestoornissen, relatietherapie en aanpassingsstoornissen (surmenage/burnout).